The Carmine Vault, by Fafi

Hier heb ik me nou al heel lang op verheugd: het eerste comicbook van Fafi, ‘The Carmine Vault’ geheten; naar een wereld die Fafi schiep voor haar beroemde Fafinettes, is af. Het is een langlopend project geweest, waarbij Fafi zich regelmatig opsloot op Franse hotelkamers om zich te kunnen concentreren op het tekenen van de comic. Op 10 april verschijnt het boek bij uitgeverij Rizzoli en zal de comic wereldwijd te koop zijn via Amazon.

In ‘The Carmine Vault’ draait het allemaal om Birtak, die je kunt zien als het hondje van de Fafinettes. Hij staat ook wel bekend als het wezentje dat vroeger piraat was, toen uit de kast kwam als zijnde een aspirerend balletdanser en vervolgens door zijn medepiraten bruut werd belaagd waarbij één van zijn voorpoten werd afgesneden. Het arme ding. Gelukkig is Birtak er niet onder te krijgen en vervolgt hij in dit boek zijn droom om bij het Paris Opéra Ballet aan de slag te kunnen. The Carmine Vault is kleurijk en bevat elementen van een stripboek, maar dan met de luxe uitstraling van een kunstboek. Bovendien belooft de uitgeverij dat er gebruik gemaakt is van innovatieve druktechnieken, die het tot een beauty voor op de koffietafel zouden moeten maken. Ik geloof het meteen.

Fafi postte vandaag op Facebook een drietal filmpjes waarin ze een voorproefje geeft van The Carmine Vault. Ze heeft een geweldige voorleesstem:

10 april!

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *