The true spirit of Christmas is found only in a giving and loving heart

Bij de Bijenkorf vond ik laatst op de kerstafdeling een prachtige kerstboomhanger; een beetje in de stijl van Rob Ryan, zoals hij ook altijd letters uitknipt uit zijn werk. Het is een metalen hanger waar de woorden “The true spirit of Christmas is found only in a giving and loving heart” zijn uitgesneden. Wát een mooie spreuk vind ik dat.
Omdat kerst daar naar mijn idee om draait: je hart nog een beetje extra openstellen. Om de mensen die niet meer in je leven zijn te herdenken. Maar ook om stil te staan bij je zegeningen, de fijne mensen die je om je heen hebt. En hoe bijzonder dat is.

Rond kerst vind ik dan ook niets fijner dan iedereen een beetje verwennen. Luxe cadeautjes uitzoeken – en met luxe bedoel ik niet dure of grote cadeaus, maar met een hoge verwenfactor. Dingen die je misschien niet zo snel voor jezelf zou kopen. Dingen waar je blij van wordt als je er alleen al naar kijkt. Of die geknipt zijn voor een stevig partijtje me-time voor de ontvanger (heerlijke macarons, om lekker helemaal niet te delen, een mooi boek om jezelf in te verliezen, geurkaarsen om bij te ontspannen na een dag hard werken, dagboekjes om elke dag 5 dingen in te noteren waar je dankbaar voor bent, etc.). En over die gelukkige ontvangers gesproken die jij straks gaat verwennen: die heb ik onderverdeeld in drie types: de Happy Girl, de Hippie Chick en de Domestic Goddess. Maar voel je vooral vrij om er je eigen interpretatie aan te geven (de Happy Guy, of je huismussende oma bijvoorbeeld). Kom op jongens, laten we mensen blij gaan maken!

1. Knalroze rozet (Banter Banner). 2. Trui met gezichtje erop (Lollipops). 3. Ketting met roze robotje (Betsey Johnson). 4. Japan in a collection; het magazine van Jenna Templeton (Etsy). 5. Grote gekleurde pinata, wel nog zelf vullen met candy & cadeautjes (Etsy). 6. Glitternagellakjes (Essie). 7. Leuk boek waar ik nu middenin zit: ‘ Bonjour Happiness’  (in ’t Engels) van Jamie Cat Callan, over de trucjes van Francaises om van het leven te genieten (Bookdepository). 8. De leukste haarspeldjes ooit, met ‘Ooh La la’ , ‘ ChaChaCha’  en ‘ PopFizzClick’ (Kate Spade). 9. Suikerklontjes nieuwe stijl van Belle de Sucre (via Betjeman & Barton). 10. Handschoenen (Patricia Field). 11. Glitter satchel (Urban Outfitters). 12. Ballerina’s met polkadotjes (Pretty Ballerinas).

 

1. Mooi hemdje met pailletjes (Topshop). 2. Oorbellen met veren (FredFlare). 3. Moooooie kaarsen: zeegroene geurkaars (Urban Outfitters), rode geurkaars met kerstgeur (Diptyque). 4. Blauwe tas van leer met een Oosters tintje (River Island). 5. Boxershortje met peacetekens (Maison Scotch). 6. Coole handschoentjes met kwastjes – ik heb ze vandaag besteld! (Alice Hannah via ASOS). 7. Mooi poeder (Guerlain). 8. Armbandje met kwastje (Follow Your Bliss). 9. Wijnrode sjaal met pompomrand (MaterialRecovery via Etsy). 10. Regenlaarzen met Indiaantje op de neus en verenprint (Lollipops). 11. Boek over woondecoratie: ‘A perfectly kept house is the sign of a misguided life’. Love that! (Bookdepository). 12. Kussen in de vorm van een parfumfles (Rice).

1. Ketting met roze fiets (N2). 2. Het cadeau der cadeaus: verse macarons! Koop een doosje bij Tout in Amsterdam of bij Bond & Smolders in Utrecht, succes verzekerd. 3. Slinger met tekst (Banter Banner). 4. Theepotje met twee kopjes (Modcloth). 5. The Vintage Tea Party Book; voor al uw feesten en high teas (Bookdepository). 6. Kussen met tekst (Alexandra Ferguson via Etsy). 7. Mooie geurkaars in de geur ‘Velvet as Night’ (Lollia via Zalando). 8. Cute sokjes in een doosje (Maison Scotch). 9. Kattenklok (FredFlare). 10. Baksetje (Joseph & Joseph via de Bijenkorf). 11. Klein notitieboekje met stoffen kaft (Paperchase via De Bijenkorf). 12. Masking Tape! (Pretty Tape via Etsy). 13. Keel’s Simple Diary: een dagboek met voorgedrukte vragen die je alleen maar hoeft te beantwoorden. (simplediary.com) 14. Organic lipbalm met kokos & vanille (Figs Rouge via Zalando).

7 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *