De Happy List van Jenna Templeton van ‘My Life As A Magazine’

Soms kom je een blog tegen dat meteen je inspiratie aanwakkert. My Life As A Magazine is zo’n blog. Jenna Templeton, crafty girl extraordinaire, maakt de coolste – en kawaiiste! – enveloppen, wikkelt haar cadeautjes in zelfgemaakt inpakpapier, geeft workshops om onder andere rozetten van papier te maken, gebruikt washi tape voor zo’n beetje álles en drukt haar eigen magazines. Sinds ik een zelfgemaakte envelop met polkadots en een Harajuku Girl van Jenna tegenkwam, ben ik verliefd op haar blogwalhalla. En je kent ook vast nog wel haar slinger met Tokyo Girls. Om blij van te worden! Jenna – die ontzettend lief & bubbly blijkt – was zo lief om mijn prangende vragen te beantwoorden én een Happy List te maken. Lees en laat je inspireren!

Jij bent een very crafty girl! Wanneer wist je dat je het talent had om zelf dingen te maken?

“Bedankt! Van jongs af aan heb ik altijd al genoten van het maken van mijn eigen dingen, kleine boeken, kaarten, mooi  verpakte cadeautjes voor familie en vrienden. Dat zit gewoon in me. Ik denk dat ik ben begonnen met het maken van dingen omdat ik iets unieks en speciaals wilde geven aan mensen.”

Hoe kwam je op het idee om je eigen magazines uit te brengen? Dat is zó cool!

“Het is altijd al een droom van mij geweest om te werken voor tijdschriften (een droom die onlangs is uitgekomen!). Ik hou van alles aan een tijdschrift; de geur, fotografie, productstyling, lay-out ontwerp, typografie. Ik hou vooral Japanse magazines vanwege hun heldere kleuren, Kawaii photoshoots en gemengde typografie. Dus het was een natuurlijke ontwikkeling om zelf mijn eigen mini-magazines (zines) te publiceren. ‘Little book of mt masking tape‘  omvat ideeën, collages, ontwerpen, cadeauverpakkingen en andere crafty DIY projecten die ik allemaal heb gemaakt met behulp van mijn meest geliefde craft tool – Japans mt (Washi) tape. ‘Japan in a Collection‘ is een reisgids met een twist waarin ik winkels beschrijf door herinneringen.”

Wat vind je het leukste aan wat je doet?

“De vrijheid om dingen te maken en creatief te zijn. Het delen van leuke projecten met anderen die hen kunnen inspireren en blij maken. Ik blog over mijn creatieve avonturen op http://mylifeasamagazine.blogspot.com. Ik hou ook van hoe bloggen gelijkgestemde mensen samen kan brengen. Ik heb veel vrienden gemaakt en tal van prachtige kansen gekregen door middel van bloggen.”

Je woont in Sydney, Australia maar we zien een flinke dosis Japan terug in jouw werk. Wat is jouw connectie met Japan?

“Ik reisde een paar jaar geleden naar Japan, de ervaring had een enorm effect op mij. Ik denk er elke dag aan terug en mis het enorm! Ik werd geraakt en verliefd op hun innovatieve ambacht, kunst en design cultuur die een nieuwe creatieve kijk in mij losmaakte. Dat beïnvloedt veel van mijn werk.”

Wat maakt jou altijd weer blij?

“Kawaii briefpapier, polkadots, hugs & kisses, Washi tape, crafternoons, kopjes thee, Disney films, verwennerijen uit de patisserie, katten, post, mooie verpakkingen, gifts from the heart, familie en vrienden, het lezen van een goed tijdschrift, winkelen in Tokio … ik kan wel een tijdje doorgaan.”

Ik heb vaak zin om wat moois te maken, maar weet dan niet waar ik moet beginnen. Heb je een tip voor mensen net als ik die hun craftiness willen aanwakkeren?

“Je zou kunnen beginnen met het maken van een kleine doos met ‘potentiële’ crafty items! Vul het met dingen die je  inspireren om dingen te maken; mooi papier, washi tape, tijdschrift knipsels, stoffen, stukjes kladpapier, kawaii briefpapier, confetti of andere visuele dingen waar je blij van wordt. Je zou zelfs een inspiratieboard kunnen maken! Mijn projecten zijn geïnspireerd op alle aspecten van mijn leven, reizen avonturen / souvenirs, Japan, winkels, boeken en tijdschriften, blogs, kleuren, mijn dagboeken en plakboeken, mooie verpakkingen van een product, cadeaupapier, 80’s cartoons en speelgoed, kawaii briefpapier, Japanse magazines en boeken.”

Heb je tenslotte nog een tip voor een happy day?

“Elke week probeer ik mezelf wat ‘me time’ te gunnen, om iets te doen waar ik van houd, hetzij; bakken, werken aan een creatief project, ontspannen met een kopje thee en een goed boek of tijdschrift. Het is fijn om je soms af te wenden van technologie die zo kan afleiden, om echt te leven en gebruik te maken van je dag.”

Jenna maakte speciaal voor jullie haar eigen Happy List:

Links naar Jenna:

Ga absoluut kijken op Jenna’s te gekke blog, My Life As A Magazine, om je onder te dompelen in allerlei kawaii craftiness. Wedden dat je gelijk zin krijgt om iets te maken?

Blog – http://mylifeasamagazine.blogspot.com

Online Shop – http://www.etsy.com/shop/MyLifeAsAMagazine (waar je haar ‘zines’ aan kunt schaffen!)

Twitter – @mylifeasatweet

Alle afbeeldingen zijn afkomstig en eigendom van Jenna Templeton – My Life As A Magazine

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *