Dingen waar je blij van wordt

De kerstversiering opruimen (zelfs ik – als kerstfreak – ben er op een gegeven moment klaar mee) en je huis weer lekker fris inrichten, zonder lampjessnoeren (nou vooruit: er mag er best ééntje blijven… heb ik ook! ;), tierelantijnen overal en dennennaalden. Om het gemis van de geur van verse kerstboom op te vullen, koop je een lekkere geurkaars. Na knotsgezellige maar drukke feestdagen even.helemaal.niks.moeten. Héérlijk!Een dikke vette chocoladereep van Chocstar opgestuurd krijgen van vriendin T.! Te lief gewoon!Een mooi bakje/mandje op je bureau inrichten met spulletjes om brieven en kaartjes te kunnen versturen naar mensen die je lief zijn. Washi tape, stickertjes, leuke enveloppen en die pen die zo goddelijk schrijft.Risotto met een gepocheerd ei erbovenop. Zooo lekker! (en de voldoening is groot als het je lukt om een ei te pocheren – t is echt niet moeilijk, maar het staat wel heul chef-like!)Een lange wandeling maken door het park/over het strand/door de stad, als de winkels dicht zijn.Dat in januari je favoriete series altijd weer terugkomen van vakantie.Hyacinten en bloesemtakken; ze zijn er weer!Nog steeds door het hele huis (en zelfs in mijn auto!) glitters en sterretjesconfetti tegenkomen van de feestdagen. Sparkly!De ‘Cinders’ badbruisbal van Lush die ik voor Kerst in mijn kerstsok kreeg. Wat een zalig ding, nietnormaalmeer. Daarna alleen wel even het bad boenen, want het wordt er nogal geel van. Maar dat doe je dan wel fluitend en welriekend.

Tv-programma’s over hoarders (mensen die niks weg kunnen gooien). O, wat geniet ik daarvan. Vooral omdat het dan bij mij wel mee lijkt te vallen met de rotzooi.Leuk eens een rol effen cadeaupapier op door er op te stempelen of tekenen (als je dat goed kunt: ik niet namelijk).Mijn babyneefje die mij de guitigste lachjes toewerpt. Waarschijnlijk omdat ik zelf als een idioot naar hem sta te lachen, maar toch!Frisse, verse lunch van quinoa met sla, gekleurde tomaatjes, granaatappelpitjes, geroosterde amandelen en een dressing naar keuze. Kleurrijk, vers en gezond!Als mijn kat (in zijn eentje) wild aan het spelen is. Dan heb ik zin om mijn hoofd in zijn pluizige buikje te drukken (maar dat doe ik niet, want dan mag ik gelijk aan de haarimplantaten). Verse lychees. Wat zijn die lekker!

Nog meer dingen waar je blij van wordt:

Een oldie but goodie: deze satchel van Zatchels met sterren

Toegegeven: in de winter is het altijd wat moeilijker om op te staan (donkerrrr!). Maar nothing beats ontbijtjes in de winter: in je favo huissokken, de geur van verse koffie, kaars op tafel, Kinfolk magazine en een of ander goddelijk broodje.

Maak ’t (extra) cosy in huis met dekentjes, kussens, een platenspeler of gitaar binnen handbereik en je kleurrijkste kleren:

Winter food: geniet ervan nu het nog kan!

Vrolijke & ontroerende tv

J.Crew is Color Crazy:

Wat moest ik lachen toen ik Gwyneth Paltrow bij Jamie Oliver ‘Chubby Bunny’ zag spelen. Dit is slechts een fragment, maar je snapt het idee:

Dit liedje van Denai Moore blijft me achtervolgen. Mooooi:

Kate Spade etalage-kunst:

6 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *