My Cup of Tea #3

Na al die champagne gaat zo’n lekkere kop thee uit je favoriete mok er best wel weer in. Lekker cosy bij een fijne film (ik heb onlangs ‘The Help’ gezien met Emma Stone en vond ‘m prachtig) of een goed boek, met je warmste huissokken aan. Prettige bijkomstigheid: thee is zooo veel beter voor je dan champagne of koffie. Dus je doet er je lijf en je geest ook nog eens een pleziertje mee. Pass de theepot, please!

Hieronder een lijstje van nieuwe, heerlijke theesoorten die ik de afgelopen maanden mocht ontdekken:

Menthe-chocolat van Kusmi Tea

Een keer in de zoveel tijd heb ik ontzettende After Eight-buien. Je weet wel: die flinterdunne vierkante chocolaatjes in donkerder-dan-donkergroene vloeipapiertjes, met mintvulling. Maar ik kan er ook ontzettend misselijk van worden. En ik heb ook weleens een traumatische ervaring gehad met een enorme kop warme chocolademelk bij een filiaal van Ben & Jerry’s, waarin een grote bol mintijs werd geplonsd. Toch is de thee van Kusmi met munt en chocoladesmaak, die ik meenam uit de Kusmi Tea Winkel in Parijs (needless to say een hemels stukje paradijs op aarde) nooit heftig of misselijkmakend. Heel zacht en ondanks dat je er duidelijk chocolade en munt in terug proeft, is het geen overheersende of typische smaak. Je kunt ‘m op elk moment van de dag drinken.

Sweet Almond van Blend

Mijn absolute favoriet du jour en een echte herfst/winter-thee is Sweet Almond van Blend; te herkennen aan de zilvergrijze verpakkingen met gekleurde icoontjes. Met geroosterde amandel, stukjes appel en kaneel. Alsof je warme appeltaart drinkt. Kaneelthee zal nooit meer hetzelfde smaken, mark my words.

Choco Chanel van the Teabar

Alleen de naam is al helemaal geweldig: Choco Chanel. Hoeverzinnenzehet? Deze losse thee bedachten ze bij thé Teabar; een te gekke theewinkel slash theebar in Amsterdam. Met cacaobonen, dadel, stukjes krokante noot, druif, zonnenbloembloesem en chilipepertjes. Lekker dikke brokken chocolade erin. Mhhhh. Het enige wat je er nog bij nodig hebt is een paar lekkere huissokken. Ze hebben bij the Teabar trouwens ook superleuke damesthee en herenthee, met drie blikjes bovenop elkaar in een cadeauverpakking.

La dame du lac van Betjeman and Barton

Deze heb ik stiekem uit het theekastje van mijn moeder gestolen: een wonderschoon appeltjesgroen blik van Betjeman & Barton met losse thee, met de smaken van appel, pruimen, karamel, wilde aardbeien, stukjes fudge en gedroogde appel. In combinatie met groene Chinese thee. Klinkt zoet ja, maar is toch ook heel fris. Een soort snoepjesthee voor volwassenen.

Chai van Barú

Tijdens de kerstdagen werd ik de winkel van Trick ’n Treats in Utrecht in getrokken waar ik me vervolgens he-le-maal heb laten gaan bij de aanblik van de producten van Barú. Ik kende dit merk nog niet, maar het schijnt een Belgisch label te zijn. En o wat word je er blij van. Alleen al van de oldskool kermisachtige verpakkingen. Voor mijn kleine neefjes kocht ik het ‘swirly chocolate powder’ om zelf warme choco mee te maken en voor mezelf de ‘chocolate chai latte’. Chai is een Indiase theesoort; een soort kruidige melkdrank. Het allerleukste aan deze choco en chai: er zitten figuurtjes van chocolade in. Als dat geen happiness in een mok is, weet ik het ook niet meer.

En wat eten we erbij?

De Marshmallows met ‘fleur de sel caramel’ (karamel en zeezout) van Barú. God-de-lijk, eerlijk waar. Op de verpakking staat – met recht – ‘ fluffy wrapped cloud‘, want dit zijn de meest fluffy, veerkrachtige marshmallows die je ooit hebt gegeten, omhuld met een dikke laag chocolade die net zo knisperend breekt als het laagje choco rond een Magnum. En aan de binnenkant een héél dun laagje (precies genoeg) zoute karamel. Ik zou ermee trouwen als het kon.

Tea-wisdom:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *